Op vrijdag 9/2/2018 zal het NSPV een korte positieve actie voeren aan de gevangenispoort te Merksplas rond 13u30.

Wij hebben als neutrale, representatieve politievakbond kennis genomen van de zoveelste 24u staking van de gevangenisbewaarders op vrijdag 9/2/2018. Zoals vanouds wordt er dan weer beroep gedaan op politieambtenaren om de cipiers in de gevangenissen te vervangen. Dankzij ons ingrijpen, worden onze collega's reeds niet meer ingepland met een ellenlange 12-uren dienst plus bijkomende verplaatsingstijden maar het NSPV eist meer van de beleidsverantwoordelijken.

 

Wij eisen namelijk dat men werkt maakt van een structurele oplossing in de gevangenissen waarbij politieambtenaren geen oneigenlijke taken meer moeten uitvoeren zodat de beperkte politiecapaciteit ten volle kan benut worden om de veiligheid van de burger te garanderen en niet om stakende cipiers te vervangen! Misschien kan men ook in deze sector werk maken van een minimum bezetting?

 

Het NSPV pleit in ieder geval voor een duurzame en snelle oplossing voor dit probleem en zal ondertussen op vrijdag 9/2/2018 de collega's een symbolisch hart onder de riem gaan steken te Merksplas!

 

Tom De Gent

Provinciaal Voorzitter NSPV Antwerpen

PENSIOENEN

De recentste informatie vindt u hier terug.
Het NSPV communiceert enkel over besproken zaken!

ATO-TOOL NSPV 2019

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.

logo cover

ACMP CGPM20logo klein1