(ACVPolitie - VSOAPolitie - NSPV)

Waarom?

Deze dinsdag 31/03 had de overheid een Hoger Overleg Comité georganiseerd in aanwezigheid van Dr. PARDON, expert van de Risk Management Group. De woorden van deze arts, en dus van de overheid, waren duidelijk: "Nee, de politie maakt geen deel uit van de risicogroepen en heeft daarom geen prioriteit voor beschermingsmiddelen".

Kunnen we zulke uitspraken horen zonder te reageren? Ons antwoord is ook duidelijk: NEE!

Laten we onmiddellijk duidelijk maken dat de politie niet van plan is egoïstisch te zijn en de beschermende middelen te gebruiken die in de eerste plaats voor het medisch personeel in de frontlinie bestemd moeten zijn, en dat ook zijn. We hebben het grootste respect voor deze mensen en hun werk, dat is duidelijk.

Aan de andere kant grenst het aan belediging dat de autoriteiten en hun deskundigen de gevaren ontkennen waarmee politieagenten dagelijks te velde worden geconfronteerd tijdens de missies die hun zijn toevertrouwd.

Het gaat zelfs nog verder, want een politieagent die dagelijks tientallen, zelfs honderden mensen tegenkomt, zonder te weten of deze mensen drager zijn van "Covid-19", is waarschijnlijk een actor voor de verspreiding van het virus.

En de door de overheid verstrekte statistieken over besmette personen zijn nauwelijks zinvol, aangezien er bij gebrek aan middelen geen massale 'tests' mogelijk zijn geweest.

Het is dus duidelijk, het gebrek aan voorbereiding en pro-activiteit, zelfs het amateurisme van het gezag dat we aan de kaak willen stellen door het indienen van stakingsaanzegging.

Wij verwachten een erkenning van de risico's die politieagenten dagelijks lopen en een duidelijke boodschap van de overheid met betrekking tot de middelen die hen moeten worden geboden om zich te beschermen.

De Welzijnscode voor de werkplek is duidelijk: de werkgever moet zijn werknemers voldoende bescherming bieden!

De woorden van Dr. PARDON waren ook heel verhelderend voor ons: "Als we genoeg maskers hadden, zou onze discussie niet plaatsvinden. »

Het dragen van een beschermingsmasker is nuttig (zoals Dr. J.-L. GALA, infectioloog bij UC LOUVAIN, uitlegt) maar we hebben er geen voor u... dat is de realiteit!

Het gezag heeft schuld en weet het, maar het probeert zijn fouten in stilte door te geven door een desinformatie over het dragen van het masker.

Zijn de politiemensen op de vlucht voor hun verantwoordelijkheden?

Dat doen ze zeker niet. Ze vragen gewoon een beetje respect voor hun werk!

En ze wachten ook op het moment dat er een einde komt aan de verschillende beslissingen in de kleine baronieën waar ze soms een eigen interpretatie geven aan de maatregelen die zijn genomen en worden toegepast volgens de wil van de lokale korpschef. Dit is onaanvaardbaar en de minister van Binnenlandse Zaken moet in dit alles orde op zaken stellen!

De lokale politiezones kunnen dus ook worden getroffen door een waarschuwing als we niet worden gehoord!

De politiemensen willen graag hun 'werk' goed doen en de bevolking beschermen Maar ze willen niet het risico lopen op COVID-19 bij gebrek aan voorzorgen aan de kant van de autoriteit!

Carlo MEDO, Nationaal voorzitter | Thierry BELIN, Nationaal secretaris

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.