Sinds vier weken werken de politiemensen dag en nacht mee aan het indijken van de Covid-19-pandemie. Dit soms met gevaar voor hun eigen gezondheid of die van hun geliefden.

Het NSPV heeft er altijd rekening mee gehouden dat politiemensen die in de uitoefening van hun functie in aanraking komen met het Covid-19 virus recht hebben op de grootst mogelijke logistieke, administratieve en juridische ondersteuning.
We hebben ons daarvoor op alle niveaus ingespannen. Ons uitgangspunt is dat het hier gaat om een arbeidsongeval, misschien een beroepsziekte, maar in ieder geval moeten onze leden zoveel mogelijk ingedekt zijn.
De minister van Binnenlandse Zaken, Pieter De Crem, heeft naar onze overwegingen geluisterd. Op 17 april stuurde de minister een officiële brief aan zijn collega, de minister van Volksgezondheid, waarin hij duidelijk het belang van het politiewerk benadrukt, maar vooral het besef dat verschillende politieopdrachten een risico met zich meebrengen. De minister van Binnenlandse Zaken vraagt de minister van Volksgezondheid dan ook om een duidelijk standpunt in te nemen, om nog meer een oplossing voor te stellen.


Het NSPV heeft dit dossier altijd verdedigd als een belangrijke pijler in het verhaal van Covid-19.
Dat zullen we blijven doen. De bal ligt nu bij de minister van Volksgezondheid.
We zijn blij met het inzicht van de minister van Binnenlandse Zaken en kijken uit naar de reactie van de minister van Volksgezondheid.


Laat het duidelijk zijn dat een negatieve ontwikkeling in deze kwestie ondenkbaar is voor het NSPV en we zullen niet aarzelen om alle wettelijke middelen te gebruiken om de rechten van onze leden veilig te stellen.

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.