Bij de aanvang van de Covid-crisis hadden velen u reeds een aantal overuren gepresteerd en een deel laten overzetten van de referentieperiode januari-februari naar maart-april.  Velen hadden de eerste weken van maart reeds een aantal bijkomende overuren gepresteerd.

Het NSPV heeft daarom vanuit de achterban heel wat vragen gekregen om een bevriezing of “nulmeting” van de uren te bewerkstelligen op een datum voor de aanvang van de Covid -crisis.

We hebben geluisterd naar de verzuchtingen uit het werkveld en het punt meerdere keren gebracht op verschillende fora. De overheid heeft ons toegezegd het probleem te zullen analyseren.

Op 23 april 2020 hebben we een mail van de overheid mogen ontvangen waaruit blijkt dat de overheid (taskforce samengesteld uit de federale politie en de lokale politie) geen gevolg zal geven aan onze vraag.

Ze verwijst hiervoor naar de eerder verschenen nota’s en richtlijnen inzake het beheer van de arbeidstijdorganisatie en het engagement om op het einde van de periode de veroorzaakte negatieve uren door Covid op 0 te brengen.

Voor wat de gepresteerde overuren gedurende deze gehele periode betreft, verwijst de overheid naar de vigerende statutaire regels.

Ik breng ook in herinnering dat de overheid (vanuit de taskforce) niet de intentie heeft om de referentieperiode maart- april te verlengen.

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.