De onlangs ingediende supernota van Bart De Wever heeft veel reacties en opmerkingen in de media uitgelokt. We willen echter even de tijd nemen om de positie van het NSPV hierover te verduidelijken.

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat deze supernota slechts een voorstel is, ingediend bij de verschillende politieke partijen die momenteel betrokken zijn bij de onderhandelingen over de vorming van de federale regering. Ondanks de reacties in de pers, moeten we in gedachten houden dat deze supernota door alle onderhandelaars aan tafel is afgewezen.

Bij het NSPV hebben we een pragmatische aanpak: we willen geen commentaar geven op voorstellen of ideeën die nog geen concrete realiteit zijn. Reageren op documenten die niet tot een resultaat hebben geleid, is niet onze gewoonte, omdat het zinloos is te discussiëren over zaken die niet bestaan.

Dit betekent echter niet dat we naïef zijn of onze ogen sluiten voor wat er gebeurt, integendeel. We blijven alert en volgen de ontwikkelingen in de onderhandelingen nauwgezet. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het op dit moment slechts voorstellen zijn, en dat het onze taak is om op een constructieve en weloverwogen manier te reageren zodra de onderhandelingen concrete resultaten opleveren.

Bij het NSPV onderscheiden we ons door te kiezen voor een weloverwogen en geïnformeerde reactie, in plaats van haastig te reageren op onvolledige informatie of niet afgeronde scenario's.

Onze boodschap voor de toekomst: Als vakbond zullen we u tijdig informeren wanneer het onderwerp op tafel komt. Het heeft geen zin te speculeren over onbevestigde ideeën of voorstellen die nog kunnen veranderen in de onderhandelingen. Laten we geduldig, voorzichtig en rustig blijven.

We verzekeren u dat we deze onderhandelingen van dichtbij volgen en zullen reageren zodra er concrete elementen naar voren komen. Voor nu vragen we u om vertrouwen en kalmte. Het NSPV is er altijd om u te informeren en in uw belang te handelen.

Dank u voor uw vertrouwen.

ATO-TOOL NSPV 2024

Uw diensturen bijhouden, gratis voor iedereen.
Download hier.