Op vrijdag 23 februari 2018 hield NSPV Afdeling Gent haar jaarlijkse informatievergadering in het parochiaal centrum te Drongen.

Niettemin de bestuursleden geplaagd werden door de griep en andere aanverwante virussen, waardoor het bestuur praktisch gehalveerd was, slaagden we er toch in om er een boeiende maar vooral geslaagde namiddag van te maken. Dank ook aan de diverse afgevaardigden van de verschillende eenheden die zich onbaatzuchtig ingezet hebben om deze namiddag vlot en organisatorisch aangenaam te laten verlopen. Een ganse machinerie en draaiboek, opgesteld binnen het bestuur, zorgden voor een vlekkeloos verloop.

Onze Nationaal Voorzitter Sector Oprustgestelden, Marcel DE LOOF, bracht hulde aan de leden die ons in het voorbije jaar ontvallen zijn. Een korte voorstelling van zijn dienst was een opsteker voor de gepensioneerden. Ivan VAN DE VEIRE, de kersverse Provinciaal Voorzitter Sector Oprustgestelden (PVSO), komende uit het afdelingsbestuur Gent werd ook kort voorgesteld.

Onze nationaal huisjurist, Dominique DEFRANCE, gaf uitleg rond de Col 10; geweld tegen politieambtenaren en geweld door de politie. Boeiende materie. “Blijf van m’n lijf!”

De CEO van COVER, David FROOME, kwam zijn duit in het zakje doen en gaf uitleg rond de verzekeringen waarvan onze leden aan voordelige premies kunnen genieten.

Onze Nationaal Voorzitter, Carlo MEDO, geflankeerd door Koen ANRAED, Provinciaal Voorzitter en Rudi MOERMAN, de vaste afgevaardigde Oost-Vl (ook de rots in de branding voor de Gentse afgevaardigden) gaven uitleg rond de recente onderhandelingen inzake looncorrectie, maaltijdcheques,  inconveniënten, NAVAP, zware beroepen .../... en de huidige stand van zaken. Dat de huidige onderhandelingen moeilijk vorderen is geen geheim. Vanuit het publiek, meer dan 100 aanwezige leden sterk, kwamen enkele terechte vragen en bezorgdheden.

De goedgevulde namiddag werd afgesloten met een frietje en stoverij (i.s.m. SSDGPI) en een natje.

Het bestuur van NSPV Afdeling Gent is klaar voor een volgende editie en kijkt alvast uit naar 2019.

Bekijk enkele foto's via deze link: https://www.facebook.com/infonamiddagdrongen

 

Met syndicale groeten

Jan Vanderschueren

Public Relations NSPV Afdeling Gent