Op vrijdag 21/09/2018 organiseerde de Provincie Oost-Vlaanderen een terugkomdag voor de délégées van de afdelingen Gent, Oudenaarde en Dendermonde die in grote getale aanwezig waren.

Professor Jelle JANSSENS gaf een interessante exposé omtrent de 'schaalvergroting' - zeg maar fusies en/of samenwerking van de Vlaamse PZ's; een 'erfenis' van wijlen professor Brice DE RUYVER. Het werd vrij vlug duidelijk dat de weg van grotere PZ's is ingeslagen maar het pad effenen met de diverse actoren lijkt niet zo simpel. Inspraak, financiën en dienstverlening zijn de kernwoorden.

Onze nationaal voorzitter Carlo MEDO kwam uit het verre Limburg ( 154 km ) zijn délégées toespreken en gaf tekst en uitleg rond de ziektedagenperikelen, de tuchtwet en hamerde op "blijf van ons statuut!" Hij riep de délégées ook op om op 28/09/2018 solidair te zijn en samen met het ACMP ( militaire vakbond ) te Brussel op te stappen en ons ongenoegen te uiten omtrent het afbouwen van ons statuut. Ook de provinciaal voorzitter Koen ANRAED tekende present alsook alle afdelingsvoorzitters en hun bestuursleden.

Vrijwel alle afdelingsafgevaardigden ( enkele waren met verdiende vakantie en enkele helaas ziek ) waren present.

Een fotoalbum werd op onze FB-pagina geplaatst of kan je bekijken via deze link: https://www.facebook.com/terugkomdagNSPVOVL

 

Met vriendelijke groet

Jan Vanderschueren

Public Relations NSPV Afdeling Gent