In de professioneel ogende vergaderzaal De Zulle te Wondelgem gaf NSPV Afdeling Gent, naar traditionele gewoonte, haar jaarlijkse Informatievergadering.

’s Morgens namen verkiezingen plaats van de 3 afdelingsbesturen, Dendermonde, Oudenaarde en Gent, maar werd ook een Provinciaal bestuur gekozen en een verlenging van de PVSO-voorzitter. Alle afdelingen zonden hun afgevaardigden om de verkiesbare kandidaten aan te duiden. Onze nationale voorzitter Carlo Medo leidde het kiesbureau in goede wettelijke gangen, geassisteerd door een lid van het nationaal bestuur. Wat Afdeling Gent betreft treedt Geert Ogiers toe tot het bestuur als werkend lid; de kern van voorbije jaren is opnieuw op post.

In de pauze, terwijl de stemmen geteld werden, gaf onze nationale voorzitter een interview, het zoveelste die dag, aan VRT.

’s Middags ging naar traditie de informatievergadering door voor onze leden. Was het nu omdat het 14 feb (cupido’s day ) was of speelden andere redenen, maar de opkomst van actieve leden was magertjes. Omwille de impasse binnen de nationale regering is er in feite ook geen hot news te vertellen qua statutaire veranderingen, lonen, premies, pensioenen of NAVAP. Dat er her en der personeelstekorten zijn is een blijvend probleem; dat de overheid de rekrutering en opleiding onder de loep neemt is in de media geschreven en dat de penitentiaire bewaarders nogmaals staken is gekend nieuws.

De in 2019 overleden leden-collega’s werden geëerd met een minuut stilte; het jaaroverzicht van onze afdeling werd middels een powerpointvoorstelling voorgesteld en de vernieuwde mogelijkheden van de verzekeringen van Cover werden uit de doeken gedaan door Rose-Marie Roekeloos. Uittredend nationale voorzitter oprustgestelden, Marcel De Loof, werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet in het NSPV. Hij bereikte immers de leeftijd van 75 j en dient plaats te ruimen voor een opvolger.

De  onvermijdelijke op ons afkomende fusies van politiezones werden in detail uitgelegd en onze nationale voorzitter nam hierin het voortouw samen met onze permanente Rudi Moerman.

Onze huisjurist, Dominique Defrance, gaf uitleg rond de rechtsbijstand en te volgen procedure; (huis)advocaat Bracke ging in die toon verder en gaf tekst en uitleg hoe hij tussen komt bij incidenten. Leerrijk in elk geval.

Opmerkelijk detail van onze huisjurist: het syndicale lidgeld bedraagt 162 €/jaar; je krijgt 90 € terug van de overheid onder vorm van een syndicale premie en als je intekent bij Cover en je financieel voordeel berekent heb je in feite voor 0 € rechtsbijstand.

Helaas belde gastspreker HCP Tom De Saveur af op het laatste moment zodat het wat improviseren werd. Sommige zaken heb je nooit volledig in de hand maar er werd nochtans uitgekeken naar zijn discours.

De vergadering werd afgesloten met een drankje en warm hapje en wat keuvelen.

Het bestuur liet de aanwezigen een evaluatieformulier invullen waaruit het kersvers verkozen bestuur rekening zal houden met suggesties en opmerkingen maar ook lessen zal trekken m.o.o. vernieuwingen of sleutelen aan het concept ‘informatievergadering’. Aan de nieuwe locatie zal het in elk geval niet liggen; gemakkelijk bereikbaar, moderne infrastructuur en parkeren aan de voordeur. Voor het bestuur Afdeling Gent is het de komende jaren een uitdaging om de informatievergadering eventueel in een ander kleedje te stoppen; eentje waarin de leden zich terug kunnen vinden, items wat hen aanbelangt en interesseert. We zijn er immers voor de leden en moeten luisteren naar de stem van het lid .....

Via deze link kan U enkele foto's van de verkozenen en van de infonamiddag bekijken: https://www.facebook.com/nspvovl/infonamiddaggent

ozio_gallery_lightgallery
 

Syndicale groeten

Jan Vanderschueren

Public Relations NSPV Afdeling Gent