Beste leden, collega’s,

Terwijl de proefdruk van onze ARRO 2020-01 in de steigers stond om zowel in een papieren, als digitale versie verspreid te worden sloeg het virus Covid-19, aka Coronavirus, toe in alle hevigheid, werd ons dagelijks leven behoorlijk ondersteboven gehaald en geplande aktiviteiten zelfs afgeschaft.

We kijken tegen een financiële/economische ramp aan.
Uw bestuur en afgevaardigden Afdeling Gent, bestaande uit actieve flikken, moesten het reguliere vakbondswerk on hold zetten en plots blijken de flikken niet meer zo onmisbaar als sommigen dachten, wilden, hoopten…. Mensen hangen witte lakens buiten voor de verzorgenden, de brandweer, de supermarktmedewerkers en zelfs ook voor de flikken. Helaas is de realiteit iets anders. Zie onderstaande tekening van onze Dirk VAN der AUWERA.

Dag na dag volgden de diverse richtlijnen en veranderingen inzake o.a. het statutaire, werkbaar werken en inzet op het terrein zich op zodat we er net geen punthoofd van kregen maar ook vaststelden dat in vele PZ’s anders opgetreden of gereageerd werd. Plots stelde ‘men’ vast dat er geen adequaat materiaal ter bescherming van de collega’s op het terrein voorhanden was maar wie had zo’n impact ook verwacht? Daar waar nog wat lacherig of stoer afgedaan werd tegen het handjes schudden of zoenen geven verstomde het geroezemoes en blijkt (bijna) iedereen toch overtuigd te zijn van de ernst van de crisis.
Onze provinciale voorzitter en permanente afgevaardigde, maar ook alle délégées plooiden zich dubbel om bepaalde KC’s mee te krijgen in het verhaal… de één al wat beter dan de andere maar vooral om onze leden te informeren.
De reeks van voorschriften, raadgevingen en richtlijnen die op ons losgelaten werden zijn te veel om te vermelden. We kunnen alleen maar hopen dat elkeen dagelijks geïnformeerd raakt maar ook de moeite doet zich te informeren. Uw délégé kan u hierbij helpen.
Niettemin de overheidsrichtlijnen gaat het leven helaas verder en heeft uw bestuur besloten om de digitale versie van de ARRO GENT SYNDICAAL alsnog te verspreiden; temeer velen onder ons verplicht ‘in hun kot blijven’ en tijd hebben om te lezen.

Syndicale groet

Jan VANDERSCHUEREN - Bestuurslid NSPV Afdeling Gent