Op 15/10/2019 ging de 12e dag van de oprustgestelden door in feestzaal LINDENHOF Booischotsestraat 1 – 3128 BAAL - TREMELO, georganiseerd door NSPV Vlaams-Brabant; de Zuiderkempen.


Vanuit het verre Oost-vlaanderen was een delegatie van het bestuur van afdeling Gent present om ‘hun’ gepensioneerden en weduwen te vergezellen. Uiteraard waren onze PVSO Ivan VAN de VEIRE en reisorganisator Roger COCKUYT, en eega, ook van de partij. Na de gebruikelijke academische zitting waar de sprekers Jan BOON, Provinciale voorzitter Aldo HOUBEN, de Nationale Voorzitter oprustgestelden Marcel DE LOOF en de nationale voorzitter Carlo MEDO hun zegje deden werden Marcel DE LOOF en eega Rita op een verrassing getrakteerd door het bestuur van afdeling Gent omdat Marcel, met zijn gezegende leeftijd van 75 jaar, een stap opzij moet zetten als Nationale voorzitter Oprustgestelden.
Een diareportage van zijn carrière bij zowel de Rijkswacht, NSRP en NSPV maar ook fragmenten uit hun huwelijk en druk leven werden vertoond terwijl Gents bestuurslid Jan VANDERSCHUEREN, verkleed als oude gendarm, in het algemeen beschaafd Gents een tekst voordroeg over Marcel en Rita.
Wat nog nooit eerder gebeurde werd nu bereikt: Marcel was sprakeloos bij zoveel eerbetoon en we hebben ons laten vertellen dat hij ene traantje wegpinkte.

De oprustgestelden en weduwen waren in grote getale aanwezig en genoten van het lekkere eten en drinken van het LINDENHOF. Na de maaltijd werden de beentjes gestrekt onder de opzwepende klanken van een muziekbandje die aangepaste muziek speelde. We moeten het onze gepensioneerden aangeven; sommige ‘oude rakkers’ lieten zich gaan zoals jonge veulens en swingden de pannen van het dak. De foto’s spreken voor zich.

Onze huiscartonist Dirk VAN der AUWERE maakte enkele aanwezigen tevreden met een gepersionaliseerde cartoon.
Over de lokatie, bediening en eten niks dan lof. De organisatie was dik in orde. Elkeen kreeg nog bij vertrek een tas met hebbedingetjes mee. Enkel over de heen-en terugrit kunnen we wat zagen want een file is nooit ver weg, of je nu de Antwerpse of Brusselse ring neemt.

Al bij al een geslaagde dag. See you next year

Jan VANDERSCHUEREN - bestuurslid Afd. Gent

Dag van de gepensioneerden.

ozio_gallery_nano